Hyundai Santa Cruz Forum banner

Katastrofa

4.7K views 29 replies 17 participants last post by  XRT Mountain Man  
#1 ·
Podstawowym problemem jest to, że jest tak wiele wezwań do serwisu w całej gamie samochodów Hyundai, że działy serwisowe są zmęczone otrzymywaniem mniejszych wypłat.

W ciągu ostatnich dwóch miesięcy. Zabrałem go na wezwanie do serwisu związane z układem chłodzenia. Rozwiązanie problemu zajęło tygodnie. Lokalny dealer nie zapewnia samochodu zastępczego, co powinien zrobić w ramach gwarancji, dopóki nie sprawdzi, czy problem jest objęty gwarancją. Zatem przez 4 dni lub dłużej nie masz samochodu zastępczego.

Zatem oddają mi pojazd po ponad tygodniu, a teraz cieknie wąż. Nie obchodziło ich to. Teraz jestem w szpitalu od ponad miesiąca, więc nie widzą pośpiechu w sprawie pękniętego węża chłodnicy.
W rzeczywistości zatrzymali moją ciężarówkę po czasie naprawy, ponieważ mojego agenta serwisowego nie było w biurze.

Następnie mój kierowca, który jest ubezpieczony, odbiera ciężarówkę i zauważa, że ​​kierownica się trzęsie. To przedni przegub uniwersalny.
Teraz chcą, żebym znowu go przywiózł, gdzie będzie stał przez 4 dni czekając na sprawdzenie, podczas gdy odmawia się mi samochodu zastępczego.

Ten niekończący się cykl napraw trwa od pierwszego miesiąca. Wygląda na to, że ciężarówka gaśnie podczas jazdy autostradą. Ciągnie. Ekrany wyświetlaczy nie pozostają ustawione. Coś tak prostego jak zegar nie może być ustawione. Zmieni się w momencie wyłączenia silnika. Kontrolka ciśnienia w oponach świeci się cały czas.

Kilka miesięcy temu pojechałem do dealera w San Antonio w sprawie problemu gwarancyjnego z oponą. Miałem 5-godzinną podróż powrotną do Brownsville. Odmówili rozwiązania problemu. Powiedzieli, że muszę zabrać go do dealera, u którego go kupiłem. Miałem przenośny pistolet pneumatyczny i co godzinę musiałem pompować powietrze w oponę.

Skończyłem. Mam umiejętności, aby pozwać, więc to zrobię. Dealerzy tracą pieniądze na wszystkich wezwaniach do serwisu, a to wpływa na ogólną obsługę ich pojazdów, które wymagają ciągłego serwisu.

#3 ·
Czujesz się już lepiej? Jeszcze jedno pytanie, jak długo jesteś właścicielem Mavericka? Lol
Ponieważ Hyundai nie jest znany z najbardziej brudnych i żałosnych działów serwisowych ani z wycofywania tego, co.....75% całej ich floty w ciągu ostatnich 10 lub 15 lat.

Ale może masz rację. Może są ludzie, którzy nie mają nic lepszego do roboty, jak wskakiwać na forum poświęcone samochodom Hyundai (nie przesadzając i wskakując na samochód, którym mogliby się pochwalić, jak Porsche lub przynajmniej Corvette...), którego nawet nie posiadają i udawać, że wspomniany samochód, którego nie posiadają, zepsuł się. Nie dostają za to żadnych pieniędzy. ... więc po co? Aby splamić wspaniałą reputację prawdopodobnie najbardziej zniesławionej marki samochodowej? (i kraju marki samochodowej, z wyjątkiem być może Jugosławii)

A następnie rzekomo wspierać Forda Mavericka.... najtańszego Forda, jakiego Meksyk mógł wyprodukować.... Jeden z najtańszych wyprodukowanych pojazdów... nie wiem.

Biorąc pod uwagę, że nie ma korzyści finansowych. Żadnej nagrody prestiżowej za posiadanie ani Hyundaia, ani Mavericka. Na forum, które otrzymuje łącznie około 2 postów dziennie.... i są to "jaki olej" lub "jakie opony pasują", po prostu tego nie rozumiem.

Żaden tajny dyrektor generalny Forda, który próbuje ukraść sprzedaż. Maverick jest nadal wyprzedany i zgodnie z moją ostatnią wiadomością e-mail do akcjonariuszy sprzedaż Mavericka wzrosła o 4% kwartalnie. Nie to, co chcą usłyszeć akcjonariusze, zapewniam cię.... lol. Sprzedaż F150 w dół. W zeszłym roku przegrał z rav 4, po raz pierwszy od 40 lat f150 nie był najlepiej sprzedającym się. Teraz sprzedaż Lightning, Mach E, Transit i Maverick wzrosła.....yay. lol. Niska lub zerowa marża, pojazdy o niskiej produkcji, na których nam nie zależy (wszystkie z wyjątkiem tranzytu). Każdy kwartał pierwsze pytanie, nad którym głosują akcjonariusze, brzmi: "dlaczego nie zwiększyć produkcji Mavericka, a może nawet przenieść go do Stanów Zjednoczonych, skoro Maverick jest wyprzedany i są hektary niesprzedanych F150".

Op ma jednak 1 post, więc prawdopodobnie masz rację. Ale nie rozumiem. Nie widzę żadnych korzyści dla nikogo, aby trollować prawie martwe forum. Ale jeśli nic innego, to przynosi pieniądze forum za pośrednictwem liczby postów.

#5 ·
Przykro mi słyszeć, że miałeś tyle problemów. Kupuję Hyundai'e od ponad 20 lat. (Kiedyś byłem oddanym facetem GM.) Miałem tylko jeden problem z dealerem związany z wezwaniem do naprawy. Po 5-minutowej rozmowie telefonicznej z właścicielem salonu (który był bardzo miły) mój problem został rozwiązany. Bardzo zadowolony ze wsparcia marki.

#8 ·
Przykro mi słyszeć, że miałeś tak wiele problemów. Kupuję Hyundai'e od ponad 20 lat. (Kiedyś byłem oddanym facetem GM.) Miałem tylko jeden problem z dealerem związany z wezwaniem do serwisu. Po 5-minutowej rozmowie telefonicznej z właścicielem dealera (który był bardzo miły) mój problem został rozwiązany. Bardzo zadowolony ze wsparcia marki.
On trolluje 🤣

#9 ·
W ciągu ponad 30 lat kupowania samochodów posiadałem Hondy, Toyoty, Nissany i Fordy (oprócz Hyundaiów). Nigdy więcej nie kupię Hondy, Nissana ani Forda. Doświadczenie, jakie miałem z ich dealerami, było straszne, bardzo sprytne i niegodne zaufania. Wielkie, błyszczące poczekalnie i lobby. Ale zawyżają rachunek za każdym razem i nigdy nie czułem, że otrzymuję uczciwą odpowiedź.

Salon Toyoty był dobry, ale propozycja wartości ich samochodów nie jest świetna. Kupujesz markę i oni o tym wiedzą, więc nie pakują żadnych dodatków.

Hyundai Santa Cruz to jedyny samochód, jaki kiedykolwiek posiadałem, który sprawił, że chciałem kupić kolejnego Hyundaia, co zrobiłem. Kupiłem mojemu 18-letniemu synowi Elantrę. Technologia, która trafia nawet do podstawowego modelu, jest fantastyczna. Uwielbiam dobrą wartość i dobrą ofertę.

Jeden z moich bogatszych znajomych pytał mnie o kupno Hyundaia i dlaczego miałbym ufać tej marce. Kupili wtedy ogromnego SUV-a Chevroleta. To coś miało tak wiele problemów, że sprzedali go w mniej niż 3 lata i zamiast tego dostali Range Rovera. A teraz mają problemy ze swoim nowiutkim Range Roverem.

#10 ·
Przez ponad 30 lat kupowania samochodów posiadałem Hondy, Toyoty, Nissany i Fordy (oprócz Hyundaiów). Nigdy więcej nie kupię Hondy, Nissana ani Forda. Doświadczenia z ich dealerami były straszne, bardzo sprytne i niegodne zaufania. Duże, błyszczące poczekalnie i lobby. Ale zawyżają rachunek za każdym razem i nigdy nie czułem, że otrzymuję uczciwą odpowiedź.

Salon Toyoty był dobry, ale propozycja wartości ich samochodów nie jest świetna. Kupujesz markę i oni o tym wiedzą, więc nie pakują żadnych dodatków.

Hyundai Santa Cruz to jedyny samochód, który kiedykolwiek posiadałem i który sprawił, że chciałem kupić kolejnego Hyundaia, co zrobiłem. Kupiłem mojemu 18-letniemu synowi Elantrę. Technologia, która trafia nawet do podstawowego modelu, jest fantastyczna. Uwielbiam dobrą wartość i dobrą ofertę.

Jeden z moich bogatszych znajomych zapytał mnie o kupowanie Hyundaia i dlaczego miałbym ufać tej marce. Kupili wtedy ogromnego SUV-a Chevroleta. To coś miało tak wiele problemów, że sprzedali go w mniej niż 3 lata i zamiast tego dostali Range Rovera. A teraz mają problemy ze swoim nowym Range Roverem.
i to jest powód, dla którego czasami kupowanie najdroższych rzeczy nie będzie warte zachodu na dłuższą metę. Tak, gwarancja jest miła i powinna wiele obejmować, ale to po prostu duży ból głowy, że trzeba tak często zabierać go do warsztatu

#11 ·
Och, nie wiem, jaka marka jest najbardziej oszkalowana... Dałbym tę nagrodę Tesli. Czy nie wycofali w zeszłym roku 100% cybertrucków?

Jeśli dałbyś mi wybór między fabrycznie nowym cybertruckiem a fabrycznie nowym modelem Elantra w podstawowej wersji. Wybrałbym Elantrę 100 razy na 100.
Tak, 100% jednego modelu. Podczas gdy inne są znane z niezawodności. Hyundai nigdy nie był i wycofał prawie każdy silnik wyprodukowany w ciągu ostatnich 15 lat, nie wspominając o dużej części skrzyń biegów i 3,5 miliona z powodu ryzyka pożaru. Lol

Widzę jednak o wiele więcej cyber ciężarówek. Widziałem jedną dzisiaj wjeżdżającą do bezdotykowej myjni samochodowej. Moją pierwszą myślą było: "o kurwa nie...." lol.

Jeździłem z moimi kumplami. Są szalenie szybkie jak na pojazd o wadze wywrotki. Sprzedał swój z zyskiem. Nie zatrzymał go długo. Nie pytałem, czy miał jakieś problemy. Wiem, że miał od Elona bon na coś. Osłony kół czy coś w tym stylu.

W ciągu ponad 30 lat kupowania samochodów posiadałem Hondy, Toyoty, Nissany i Fordy (oprócz Hyundaiów). Nigdy więcej nie kupię Hondy, Nissana ani Forda. Doświadczenia, jakie miałem z ich dealerami, były straszne, bardzo gładkie i niewiarygodne. Wielkie, błyszczące poczekalnie i lobby. Ale podnoszą rachunek za każdym razem i nigdy nie czułem, że otrzymuję uczciwą odpowiedź.

Dealer Toyoty był dobry, ale propozycja wartości ich samochodów nie jest świetna. Kupujesz markę i oni o tym wiedzą, więc nie pakują żadnych dodatków.

Hyundai Santa Cruz to jedyny samochód, jaki kiedykolwiek posiadałem, który sprawił, że chciałem kupić kolejnego Hyundaia, co zrobiłem. Kupiłem mojemu 18-letniemu synowi Elantrę. Technologia, która jest pakowana nawet do modelu podstawowego, jest fantastyczna. Uwielbiam dobrą wartość i dobrą ofertę.

Jeden z moich bogatszych znajomych zapytał mnie o kupno Hyundaia i dlaczego miałbym zaufać tej marce. Kupili jednocześnie ogromnego SUV-a Chevroleta. To coś miało tak wiele problemów, że sprzedali go w mniej niż 3 lata i zamiast tego dostali Range Rovera. A teraz mają problemy ze swoim fabrycznie nowym Range Roverem.
Pełnowymiarowe SUV-y Chevroleta wielokrotnie w ciągu ostatnich 30 lat znalazły się w pierwszej dziesiątce pojazdów pod względem % zarejestrowanych powyżej 200 000 mil. Żaden Hyundai nigdy nie znalazł się na liście. Nigdy. Mój stary Denali ma 350 000 km. Widzę je cały czas powyżej 300 000 km w warsztacie. Jestem fanem Forda, ale najlepszym SUV-em pod względem niezawodności był 5.3/6.0/8.1 Yukon/Tahoe/Suburban. Nawet Toyota (która posiada 3/4 tej listy od 25 lat...) tak naprawdę nie miała pełnowymiarowego samochodu, który dorównywałby dużemu GM. Excursion na pewno nie, odkąd porzucili v10 i v8 i powerstroke i przeszli na podwójne turbo 6.

Każdy, kto kupił Range'a, w ogóle niczego nie przeczytał. Są ładne, ale ogólnie nie są znane z niezawodności, a ich naprawa jest śmieszna. Jednak każdy pojazd może być cytryną. Mieliśmy jednego z tych super niezawodnych GM, który był tak zły, że dali nam nowy, rok młodszy. Ten sam silnik. Ta sama skrzynia biegów. Nawet ten sam kolor. Nigdy nie miałem problemu na 250 000 mil i sprzedaliśmy go. Nadal w drodze dzisiaj.

#23 ·
Tak, 100% jednego modelu. Podczas gdy inne są znane z niezawodności. Hyundai nigdy nie był i wycofał praktycznie każdy silnik wyprodukowany w ciągu ostatnich 15 lat, nie wspominając o dużej części skrzyń biegów i 3,5 miliona z powodu ryzyka pożaru. Lol

Widzę jednak o wiele więcej cyberciężarówek. Widziałem jedną dzisiaj wjeżdżającą do bezdotykowej myjni samochodowej. Moją pierwszą myślą było: "o **** nie...." lol.

Jeździłem z moimi kumplami. Są szalenie szybkie jak na pojazd o wadze wywrotki. Sprzedał swój z zyskiem. Nie zatrzymał go długo. Nie pytałem, czy miał jakieś problemy. Wiem, że miał od Elona coś w rodzaju bonu. Osłony kół czy coś w tym stylu.

Pełnowymiarowe SUV-y Chevroleta wielokrotnie w ciągu ostatnich 30 lat znalazły się w pierwszej dziesiątce pojazdów zarejestrowanych na ponad 200 tys. mil. Żaden Hyundai nigdy nie znalazł się na liście. Nigdy. Mój stary Denali ma na liczniku 350 tys. mil. Widzę je cały czas powyżej 300 tys. mil w warsztacie. Jestem fanem Forda, ale najlepszym SUV-em pod względem niezawodności był 5.3/6.0/8.1 Yukon/Tahoe/Suburban. Nawet Toyota (która posiada 3/4 tej listy od 25 lat...) tak naprawdę nie miała pełnowymiarowego samochodu, który dorównywałby dużemu GM. Excursion na pewno nie, odkąd porzucili v10 i v8 i powerstroke i przeszli na podwójne turbo 6.

Każdy, kto kupił Range'a, w ogóle niczego nie przeczytał. Są ładne, ale ogólnie nie znane z niezawodności, a ich naprawa jest śmieszna. Ale każdy pojazd może być cytryną. Mieliśmy jednego z tych super niezawodnych GM, który był tak zły, że po prostu dali nam nowy, o rok nowszy. Ten sam silnik. Ta sama skrzynia biegów. Nawet ten sam kolor. Nigdy nie mieliśmy problemu na 250 tys. mil i sprzedaliśmy go. Nadal jest w drodze.
W 100%, otwórz sprawę w dziale obsługi klienta HMA. Dealerzy są zobowiązani do odpowiadania na te sprawy. (y)

#12 · (Edited)
Wymieniłem mojego Mercedez Benz GLK350 4 matic na mojego Santa Cruz Limited z 2022 roku. 🛻

Pytanie: Czy miałem jakieś problemy z moim SantaCruz…Tak (2) @ 35 000, DCT zaczęło szwankować i ostatecznie musiało zostać wymienione - Nie, nie byłem z tego zadowolony, miałem również problem z klapką wlewu paliwa, irytujące, ale nie poważne.
Mercedes GLK350 (w ciągu 10 lat posiadania) miał poza gwarancją awarię elektronicznego komputera sterującego skrzynią biegów - przechodzi w tryb awaryjny, koszt: 3500 $, awarię elektronicznego komputera głównego wtrysku paliwa - nie pracuje na biegu jałowym ani nie przyspiesza, koszt: 4500 $, miałem również zużycie wszystkich 4 mocowań silnika - mimo że jeździłem nim tylko po bardzo lekkich drogach gruntowych, koszt: 850 $ za sztukę. Przeglądy po 10 000 mil (serwis A i serwis B) kosztowały: 650 $ i 950 $ za sztukę. *jeśli nie znaleźli niczego innego wymagającego uwagi.

Miałem (1) serwis poza gwarancją w moim 22' Santa Cruz, który obejmował - filtry powietrza, serwis wtrysku, olej syntetyczny i rotację opon za 225 $. Czy Hyundai są idealne? Nie, ale żadna z innych marek pojazdów też nie jest, więc sprowadza się to do tego, ile chcesz wydać na jakąkolwiek markę w porównaniu z radzeniem sobie z wszelkimi możliwymi problemami, które mogą się pojawić?

Mercedes miał naprawdę ładne poczekalnie z przekąskami, kiedy za każdym razem płaciłem ponad tysiąc dolarów…😎

#13 ·
Wymieniłem mojego Mercedesa Benz GLK350 4 matic na mojego Santa Cruz Limited z 2022 roku. 🛻

Pytanie: czy miałem jakieś problemy z moim SantaCruz…Tak (2) przy 35 000 km DCT zaczęło szwankować i ostatecznie musiało zostać wymienione - Nie, nie byłem z tego zadowolony, miałem też problem z drzwiami od gazu, które się nie zamykały, irytujące, ale nie poważne.
Mercedes GLK350 (w ciągu 10 lat posiadania) miał poza gwarancją awarię komputera elektronicznego sterowania skrzynią biegów - przechodzi w tryb awaryjny, koszt: 3500 $, awarię komputera głównego elektronicznego wtrysku paliwa - nie pracuje na biegu jałowym ani nie przyspiesza, koszt: 4500 $, miałem również zużyte wszystkie 4 mocowania silnika - mimo że jeździłem nim tylko w bardzo lekkim terenie na bocznych drogach, koszt: 850 $ za sztukę. Przeglądy po 10 000 mil (serwis A i serwis B) kosztowały: 650 $ i 950 $ za sztukę. *jeśli nie znaleźli niczego innego wymagającego uwagi.

Miałem (1) serwis poza gwarancją na moim 22' Santa Cruz, który obejmował - filtry powietrza, serwis wtrysku, olej syntetyczny i rotację opon za 225 $. Czy Hyundai są idealne? Nie, ale żadna z innych marek pojazdów też nie jest, więc sprowadza się to do tego, ile chcesz wydać na jakąkolwiek markę w porównaniu z radzeniem sobie z ewentualnymi problemami, które mogą się pojawić?

Mercedes miał naprawdę ładne poczekalnie z przekąskami, kiedy za każdym razem płaciłem ponad tysiąc dolarów…😎
Tak. Dobrze powiedziane. Dokładnie. Każda firma samochodowa ma problemy i wezwania do serwisu.

Mam 28 000 mil na moim 22 Limited. Jakie były niektóre z objawów, które zacząłeś zauważać w DCT?

A także zakładam (mam nadzieję), że wszystko było objęte, kiedy je wymienili?

#20 ·
Posiadam łącznie 5 Hyundaiów od 2011 roku. Nigdy nie miałem z żadnym z nich poważnego problemu. Akcje serwisowe były obsługiwane, gdy się pojawiały, i nie wiedziałem o nich, dopóki nie dostałem listu. Dealer, do którego jeżdżę, jest na najwyższym poziomie, zawsze wykonuje świetną robotę, z wyjątkiem jednego razu, kiedy zostawili śrubę mocującą zacisk hamulcowy, co powodowało grzechotanie. Zholowali samochód z powrotem do serwisu i naprawili go - bezpłatnie. Kierownik serwisu również przepraszał bardzo serdecznie.

Aha, i właśnie wymieniłem mojego 22 SC SEL na 25 SC Activity w kolorze Hampton Gray. Nowa deska rozdzielcza jest wspaniała, adaptacyjny tempomat jest standardem i nie mogę się doczekać, aż odbiorę go jutro!

#21 ·
Podstawowym problemem jest to, że jest tak wiele wezwań do serwisu w Hyundaiach, że działy serwisowe są zmęczone otrzymywaniem mniejszych wypłat.

W ciągu ostatnich dwóch miesięcy. Zgłosiłem się z powodu wezwania do serwisu związanego z układem chłodzenia. Rozwiązanie problemu zajęło tygodnie. Lokalny dealer nie zapewnia samochodu zastępczego, co powinien zrobić w ramach gwarancji, dopóki nie sprawdzi, czy problem jest objęty gwarancją. Zatem przez 4 dni lub dłużej nie masz samochodu zastępczego.

A więc oddają mi pojazd po ponad tygodniu, a teraz cieknie wąż. Nie obchodziło ich to. Teraz jestem w szpitalu od ponad miesiąca, więc nie widzą pośpiechu w sprawie pękniętego węża chłodnicy.
W rzeczywistości zatrzymali moją ciężarówkę po czasie naprawy, ponieważ mojego agenta serwisowego nie było w biurze.

Następnie mój kierowca, który jest ubezpieczony, odbiera ciężarówkę i zauważa, że kierownica się trzęsie. To przedni przegub uniwersalny.
Teraz chcą, żebym znowu ją przywiózł, gdzie będzie stała przez 4 dni czekając na sprawdzenie, podczas gdy odmawiają mi samochodu zastępczego.

Ten niekończący się cykl napraw trwa od pierwszego miesiąca. Ciężarówka wydaje się gasnąć podczas jazdy autostradą. Ciągnie. Ekrany wyświetlaczy nie pozostają ustawione. Coś tak prostego jak zegar nie może być ustawione. Zmieni się w momencie wyłączenia silnika. Kontrolka ciśnienia w oponach świeci się cały czas.

Kilka miesięcy temu pojechałem do dealera w San Antonio w sprawie problemu z oponą objętego gwarancją. Miałem 5-godzinną podróż powrotną do Brownsville. Odmówili naprawy problemu. Powiedzieli, że muszę zabrać go do dealera, u którego go kupiłem. Miałem przenośny pistolet na sprężone powietrze i co godzinę musiałem pompować powietrze w oponę.

Mam dość. Mam umiejętności, aby pozwać, więc to zrobię. Dealerzy tracą pieniądze na wszystkich wezwaniach do serwisu, a to wpływa na ogólny serwis ich pojazdów, które wymagają stałej obsługi.
Ciekawe, że masz problemy.... Posiadam mojego XRT 2024 od roku i nie mam ani jednego problemu! Żadnych powiadomień o wezwaniach do serwisu itp. Wymieniłem miękkie opony OEM na bardziej agresywną oponę terenową (mieszkam w górach).

#27 ·
Ciekawe, że masz problemy.... Mam swojego XRT 2024 od roku i ani jednego problemu! Żadnych powiadomień o wycofaniu itp. Wymieniłem miękkie opony OEM na bardziej agresywną oponę terenową (mieszkam w górach).
Jakie opony założyłeś do swojego SC?

Jesteśmy z Maryland i kiedy przejechałem 40 000 mil na OEM w Seattle, kupiłem oponę All Terrain na 75 000 mil od Les Schwab przed wjazdem do Kolumbii Brytyjskiej w drodze na Alaskę. Zostało mi tylko około 30 000 mil, zanim będę potrzebował nowych opon. Prawdopodobnie mniej, ponieważ tego lata jedziemy do Nowej Szkocji.

#22 ·
Przeczytałem bardzo niewiele w tym wątku na temat Hyundaia, a wszystko dotyczy konkretnych dealerów Hyundaia.

Gorąco polecam skontaktowanie się z Hyundai America z tą informacją zwrotną na temat konkretnego dealera, ponieważ to oni wywrą presję na dealera, jeśli dealer szkodzi ich marce. Jest wielu, wielu podejrzanych i podejrzanych dealerów (a nawet więcej kierowników serwisu/doradców, którzy pójdą na skróty lub sprzedadzą Ci bezużyteczne usługi).

Należy pamiętać, że dealerzy nie są Hyundaiem, są to oddzielne firmy, którym wolno sprzedawać pojazdy Hyundai, podobnie jak franczyza McDonald's. Informacje zwrotne powinny trafiać do Hyundai America, a następnie znajdź innego dealera (wiem, że nie zawsze jest to łatwe).

#24 ·
Dodam również, że kiedy kupiłem SC i Elantrę, przedstawiciele handlowi i finansowi podkreślali, że otrzymam ankietę od Hyundaia i jeśli nie będę mógł dać im perfekcyjnej oceny na każde pytanie, mam pozwolić im zająć się moimi obawami z góry, abym mógł dać im najwyższe oceny. Zdecydowanie martwili się tym, jak ocenię ich w ankiecie. Powiedzieli, że kierownictwo zwraca dużą uwagę na wyniki.

Wiem, że to trochę jak "wielki brat", ale w pewnym sensie lubię, gdy wiedzą, że nie muszą być dupkiem, bo inaczej odzwierciedli się to w ankiecie. Myślę, że to sprawia, że są uczciwi. To samo dotyczy działu obsługi. Zawsze szybko mówią: "jeśli jest coś, co muszę poprawić, daj mi znać" lub coś w tym stylu.

#29 ·
Podstawowym problemem jest to, że jest tak wiele wezwań do serwisu w Hyundaiach, że działy serwisowe są zmęczone otrzymywaniem mniejszych wynagrodzeń.

W ciągu ostatnich dwóch miesięcy. Zgłosiłem się z powodu wezwania do serwisu związanego z układem chłodzenia. Rozwiązanie problemu zajęło tygodnie. Lokalny dealer nie zapewnia samochodu zastępczego, co powinien zrobić w ramach gwarancji, dopóki nie sprawdzi, czy problem jest objęty gwarancją. Zatem przez 4 dni lub dłużej nie masz samochodu zastępczego.

Zatem oddają mi pojazd po ponad tygodniu, a teraz cieknie wąż. Nie obchodziło ich to. Teraz jestem w szpitalu od ponad miesiąca, więc nie widzą pośpiechu w sprawie pękniętego węża chłodnicy.

Następnie mój kierowca, który jest ubezpieczony, odbiera ciężarówkę i zauważa, że kierownica się trzęsie. To przedni przegub uniwersalny.
Teraz chcą, żebym znowu ją przywiózł, gdzie będzie stała przez 4 dni czekając na sprawdzenie, podczas gdy odmawia się mi samochodu zastępczego.

Ten niekończący się cykl napraw trwa od pierwszego miesiąca. Ciężarówka wydaje się gasnąć podczas jazdy autostradą. Szarpie. Ekrany wyświetlaczy nie pozostają ustawione. Coś tak prostego jak zegar nie może być ustawione. Zmieni się w momencie wyłączenia silnika. Kontrolka ciśnienia w oponach świeci się cały czas.

Kilka miesięcy temu pojechałem do dealera w San Antonio w sprawie problemu gwarancyjnego z oponą. Miałem 5-godzinną podróż powrotną do Brownsville. Odmówili naprawy problemu. Powiedzieli, że muszę zabrać go do dealera, u którego go kupiłem. Miałem przenośny pistolet pneumatyczny i co godzinę musiałem pompować powietrze w oponę.

Mam dość. Mam umiejętności, aby pozwać, więc to zrobię. Dealerzy tracą pieniądze na wszystkich wezwaniach do serwisu, co wpływa na ogólny serwis ich pojazdów, które wymagają ciągłego serwisu.
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
To jeden post Bobby!
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: