Jeśli tak, zamieść zdjęcia i porozmawiaj tutaj!
Albo można je zamówić zainstalowane w fabryce za 450 $.A także to naprawdę dziwne, że można kupić hak i wiązkę OEM 4-pin za 700 $ lub kupić je osobno za 630 $ w Hyundaishop.
Nie można było tego zrobić w Kanadzie. Nie było takiej opcji. Dealer wciąż nie ma ETA, kiedy hak holowniczy będzie tu dostępny.Albo możesz zamówić je zainstalowane w fabryce za 450 $.![]()
Prawdopodobnie 7-pinowa rzecz dla was na północy, ze wszystkimi waszymi kombinacjami silnik/skrzynia biegów, które są Turbo/DCT. Wiem, że facet, który przeprowadzał test holowania w Kanadzie, miał jeden w swoim pojeździe testowym (hak holowniczy, nie 7-pinowy).Nie można było tego zrobić w Kanadzie. Nie było takiej opcji. Dealer wciąż nie ma ETA, kiedy hak holowniczy będzie tu dostępny.
Myślałem, że wszystkie Limitedy mają hak holowniczy? Teraz 7-rogi jednorożec wciąż pozostaje tajemnicą.Punkt danych. Mój dealer zadzwonił do mnie wczoraj i powiedział, że mój zamówiony Hampton, Limited, Green Leather dotarł.
Czas na Telluride? Kia ma dostępny adapter 7 PIN. Trudno się pomylić z Telluride z podwójnym turbodoładowaniem 6.. ten sam silnik w modelach Genesis. Jeździłem kilkoma Telluride i są NAPRAWDĘ ładne. Widziałem kilka z hakiem / 7 pin na działkach So Cal.Tak, późna dostępność bez harmonogramu jest dla mnie czynnikiem decydującym.
W najbliższym czasie zapytałem, czy mogę zamiast tego kupić nowego Palisade, z hakiem i 7-pinowym. Dealer powiedział, że Hyundai mówi, że "nadchodzi" od ponad roku.
Jeśli holowanie od razu nie jest ważne, to leć na to. To nie jest porównywalne z poszerzeniami błotników... FFS.
Całkowicie rozumiem twoją pozycję! Jestem w tym samym punkcie. Sprzedawca, z którym rozmawiam, naprawdę chce, żebym przyjechał przetestować SC, ale zdecydowałem, że poczekam. Podejrzewam, że większość potencjalnych klientów nie będzie holować blisko limitu, więc Hyundai się tym nie przejmuje. Nawet 2500 funtów na tak lekkim pojeździe sprawiłoby, że poczułbym się nerwowo bez hamulców przyczepy. W moim bracie F250 nie byłoby to problemem, ale jego pojazd został zbudowany do holowania zasadniczo od podstaw. Myślę, że Hyundai California zaprojektował świetny pojazd, ale Hyundai wykazał brak realizacji. Może w przyszłym roku uda mi się zdobyć wersję Red N-Line. ;-)Punkt danych. Mój dealer zadzwonił do mnie wczoraj i powiedział, że mój Hampton, Limited, Green Leather, zgodnie z zamówieniem, dotarł.
Zapytałem o dostępność haka i 7-pinowego (ponownie), brak jednoznacznej odpowiedzi poza rynkiem wtórnym, więc oficjalnie anulowałem moje zamówienie.
Ciekawostka, samochód jest odsyłany do Hyundai Canada, a nie przydzielony do inwentarza dealera.
Sprzedawca był wspaniały, dealer był wspaniały, ich kierownik części był bardzo wyrozumiały.
Mogę do tego wrócić... ale MUSIAŁEM odejść. Celem zakupu mojego pojazdu jest natychmiastowe holowanie mojej przyczepy kempingowej o wadze 3500 funtów i łodzi o wadze 2500 funtów.
Jeśli nie mogę tego zrobić z oryginalnie wyposażonym pojazdem lub z gwarantowanym przez producenta sprzętem zainstalowanym przez dealera i zgodnie z obowiązującym prawem lokalnym, to dla mnie nie wchodzi w grę.
Nie będę tym, który trzyma torbę, bez względu na to, ile osób powie mi "będzie dobrze". Byłem tam, zrobiłem to, nie wracam.
Wina leży po mojej stronie, ponieważ słuchałem pierwszego kawałka marketingu, który pojawił się z oficjalnym, formalnym ogłoszeniem specyfikacji Cruz, w tym z uciągiem 3500/5000 funtów.
SC waży mniej więcej tyle samo, co mój obecny Dakota i więcej niż mój stary Ranger. Właściwie bardziej zaufałbym SC, ponieważ moje poprzednie ciężarówki miały tylne hamulce bębnowe bez ABS. Moja przyczepa nie ma nawet hamulców, biorąc pod uwagę jej wagę (poniżej 3000 funtów), nie jest to wymagane w moim stanie.Nawet 2500 funtów na tak lekkim pojeździe sprawiłoby, że byłbym nerwowy bez hamulców przyczepy.
Naprawdę nie jestem pewien, o co ci chodzi, poza tym, że zamierzasz holować więcej niż oceniany przez Hyundai limit bez hamulców i czujesz się z tym komfortowo. Uważam, że nasze sytuacje są zupełnie inne. Mieszkam w północno-zachodnim Pacyfiku z dużą ilością wzgórz, gór i deszczu. Mam przyczepę o długości 20 stóp, która ma hamulce i wymaga 7-pinowej uprzęży. Mój Colorado był wyposażony we wszystkie niezbędne urządzenia, z wyjątkiem hamulca przyczepy, ale był film instruktażowy, jak go zainstalować. Nie sądzę, żeby było nierozsądne chcieć tego samego w jego zamienniku.SC waży mniej więcej tyle samo, co mój obecny Dakota i więcej niż mój stary Ranger. Właściwie to bardziej zaufałbym SC, ponieważ moje poprzednie ciężarówki miały tylne hamulce bębnowe bez ABS. Moja przyczepa nie ma nawet hamulców, biorąc pod uwagę jej wagę (poniżej 3000 funtów), nie jest to wymagane w moim stanie.
Na pewno potrzebujesz wtedy zestawu hamulcowegoMieszkam w północno-zachodnim Pacyfiku z dużą ilością wzgórz, gór i deszczu. Mam przyczepę o długości 20 stóp, która ma hamulce i wymaga 7-pinowej uprzęży. Mój Colorado był wyposażony we wszystkie niezbędne elementy, z wyjątkiem hamulca przyczepy, ale był film instruktażowy, jak go zainstalować. Nie sądzę, żeby było nierozsądne oczekiwanie tego samego w jego zamienniku.