Hyundai Santa Cruz Forum banner
81 - 100 of 1,085 Posts
Najwyraźniej w ogóle nie można ich jeszcze kupić w Kanadzie. Jedynym akcesorium, jakie się tu pojawiło, wydaje się być podgrzewacz bloku silnika. LOL Żadnych haków, żadnych bagażników dachowych... nic. Gra akcesoriów jest baaaaaardzo słaba!!

A także to naprawdę dziwne, że można kupić hak i wiązkę OEM 4-pin za 700 $ lub kupić je osobno za 630 $ w Hyundaishop.
Albo można je zamówić zainstalowane w fabryce za 450 $. ;)

Nie można było tego zrobić w Kanadzie. Nie było takiej opcji. Dealer wciąż nie ma ETA, kiedy hak holowniczy będzie tu dostępny.
Prawdopodobnie 7-pinowa rzecz dla was na północy, ze wszystkimi waszymi kombinacjami silnik/skrzynia biegów, które są Turbo/DCT. Wiem, że facet, który przeprowadzał test holowania w Kanadzie, miał jeden w swoim pojeździe testowym (hak holowniczy, nie 7-pinowy).

Wszyscy wiemy, że jednostki z rynku wtórnego będą znacznie tańsze, gdy pojawią się na rynku. Miejmy nadzieję, że Hyundai będzie miał fabryczny 7-pinowy plug & play do tego czasu.

To, co uważam za zabawne, to fakt, że Hyundai MA te części. Wystawili je na pokazach dla mediów/wydarzeń na YouTube. Pokazali nawet 7-pinowe złącze w filmie TFL. A jednak... w jakiś sposób... nic z tego nie istnieje w prawdziwym świecie. Nawet numery części dla niektórych z nich. Nawet opcje zamówienia w przedsprzedaży rzeczy, które ostatecznie staną się dostępne. To niesamowicie krótkowzroczne z ich strony, podobnie jak wszystko inne związane z tą premierą... więc chyba nie powinienem być zaskoczony. LOL Nie mogłem uwierzyć w liczbę komentarzy od znajomych/rodziny wczoraj, kiedy zamieściłem kilka zdjęć z jazdy testowej i nikt nie miał pojęcia, co to jest ani kto to w ogóle wyprodukował. Następnie: "Hyundai produkuje ciężarówkę??" Nawet jeśli nie ma jeszcze zapasów, to nie usprawiedliwia braku marketingu. Kupujący Bronco czekali około dwóch lat - ale wiedzieli, że nadchodzi, Ford to rozdmuchał, nawet jeśli prawie nikt nie mógł go dostać przez kilka lat. Ford pokonał Hyundai w marketingu Maverick. Nawet jeśli minie trochę czasu, zanim będzie można wejść na ulicę i kupić jeden, ludzie o tym słyszeli.

Myślę, że próbują starej sztuczki z "Pola marzeń"... jeśli to zbudujesz, przyjdą. Mam nadzieję. LOL

Discussion starter · #88 · (Edited)
Punkt danych. Mój dealer zadzwonił do mnie wczoraj i powiedział, że mój zamówiony Hampton, Limited, Green Leather dotarł.

Zapytałem (ponownie) o dostępność haka i 7-pinowego gniazda, brak jasnej odpowiedzi poza rynkiem wtórnym, więc oficjalnie anulowałem moje zamówienie.

Ciekawostka, samochód jest odsyłany do Hyundai Canada, a nie przydzielony do inwentarza dealera.

Sprzedawca był wspaniały, dealer był wspaniały, ich kierownik części był bardzo wyrozumiały.

Mogę do tego wrócić... ale MUSIAŁEM odejść. Celem mojego zakupu pojazdu jest natychmiastowe holowanie mojej przyczepy kempingowej o wadze 3500 funtów i łodzi o wadze 2500 funtów.

Jeśli nie mogę tego zrobić z oryginalnie wyposażonym pojazdem lub z wyposażeniem zainstalowanym przez dealera z gwarancją producenta i zgodnie z obowiązującym prawem lokalnym, to dla mnie nie wchodzi w grę.

Nie będę tym, który trzyma torbę, bez względu na to, ile osób powie mi: "Będzie dobrze". Byłem tam, zrobiłem to, nie wracam.

Wina leży po mojej stronie za słuchanie pierwszego kawałka marketingu, który pojawił się z oficjalnym, formalnym ogłoszeniem specyfikacji Cruza, w tym uciągu 3500/5000 funtów.

Punkt danych. Mój dealer zadzwonił do mnie wczoraj i powiedział, że mój zamówiony Hampton, Limited, Green Leather dotarł.
Myślałem, że wszystkie Limitedy mają hak holowniczy? Teraz 7-rogi jednorożec wciąż pozostaje tajemnicą.
🦄🦄🦄🦄🦄🦄🦄

Discussion starter · #92 ·
Tak, późna dostępność bez harmonogramu jest dla mnie czynnikiem decydującym.

W najbliższym czasie zapytałem, czy zamiast tego mogę kupić nowy model Palisade z hakiem i 7-pinowym gniazdem. Dealer powiedział, że Hyundai mówi, że "nadchodzi" już od ponad roku.

Jeśli holowanie od razu nie jest ważne, to do dzieła. To nie są porównywalne poszerzenia błotników... FFS.

Tak, późna dostępność bez harmonogramu jest dla mnie czynnikiem decydującym.

W najbliższym czasie zapytałem, czy mogę zamiast tego kupić nowego Palisade, z hakiem i 7-pinowym. Dealer powiedział, że Hyundai mówi, że "nadchodzi" od ponad roku.

Jeśli holowanie od razu nie jest ważne, to leć na to. To nie jest porównywalne z poszerzeniami błotników... FFS.
Czas na Telluride? Kia ma dostępny adapter 7 PIN. Trudno się pomylić z Telluride z podwójnym turbodoładowaniem 6.. ten sam silnik w modelach Genesis. Jeździłem kilkoma Telluride i są NAPRAWDĘ ładne. Widziałem kilka z hakiem / 7 pin na działkach So Cal.

Tak czy inaczej... Życzę powodzenia w znalezieniu pojazdu holowniczego, który spełni Twoje potrzeby. (y)(y)(y)

Punkt danych. Mój dealer zadzwonił do mnie wczoraj i powiedział, że mój Hampton, Limited, Green Leather, zgodnie z zamówieniem, dotarł.

Zapytałem o dostępność haka i 7-pinowego (ponownie), brak jednoznacznej odpowiedzi poza rynkiem wtórnym, więc oficjalnie anulowałem moje zamówienie.

Ciekawostka, samochód jest odsyłany do Hyundai Canada, a nie przydzielony do inwentarza dealera.

Sprzedawca był wspaniały, dealer był wspaniały, ich kierownik części był bardzo wyrozumiały.

Mogę do tego wrócić... ale MUSIAŁEM odejść. Celem zakupu mojego pojazdu jest natychmiastowe holowanie mojej przyczepy kempingowej o wadze 3500 funtów i łodzi o wadze 2500 funtów.

Jeśli nie mogę tego zrobić z oryginalnie wyposażonym pojazdem lub z gwarantowanym przez producenta sprzętem zainstalowanym przez dealera i zgodnie z obowiązującym prawem lokalnym, to dla mnie nie wchodzi w grę.

Nie będę tym, który trzyma torbę, bez względu na to, ile osób powie mi "będzie dobrze". Byłem tam, zrobiłem to, nie wracam.

Wina leży po mojej stronie, ponieważ słuchałem pierwszego kawałka marketingu, który pojawił się z oficjalnym, formalnym ogłoszeniem specyfikacji Cruz, w tym z uciągiem 3500/5000 funtów.
Całkowicie rozumiem twoją pozycję! Jestem w tym samym punkcie. Sprzedawca, z którym rozmawiam, naprawdę chce, żebym przyjechał przetestować SC, ale zdecydowałem, że poczekam. Podejrzewam, że większość potencjalnych klientów nie będzie holować blisko limitu, więc Hyundai się tym nie przejmuje. Nawet 2500 funtów na tak lekkim pojeździe sprawiłoby, że poczułbym się nerwowo bez hamulców przyczepy. W moim bracie F250 nie byłoby to problemem, ale jego pojazd został zbudowany do holowania zasadniczo od podstaw. Myślę, że Hyundai California zaprojektował świetny pojazd, ale Hyundai wykazał brak realizacji. Może w przyszłym roku uda mi się zdobyć wersję Red N-Line. ;-)

Nawet 2500 funtów na tak lekkim pojeździe sprawiłoby, że byłbym nerwowy bez hamulców przyczepy.
SC waży mniej więcej tyle samo, co mój obecny Dakota i więcej niż mój stary Ranger. Właściwie bardziej zaufałbym SC, ponieważ moje poprzednie ciężarówki miały tylne hamulce bębnowe bez ABS. Moja przyczepa nie ma nawet hamulców, biorąc pod uwagę jej wagę (poniżej 3000 funtów), nie jest to wymagane w moim stanie.

SC waży mniej więcej tyle samo, co mój obecny Dakota i więcej niż mój stary Ranger. Właściwie to bardziej zaufałbym SC, ponieważ moje poprzednie ciężarówki miały tylne hamulce bębnowe bez ABS. Moja przyczepa nie ma nawet hamulców, biorąc pod uwagę jej wagę (poniżej 3000 funtów), nie jest to wymagane w moim stanie.
Naprawdę nie jestem pewien, o co ci chodzi, poza tym, że zamierzasz holować więcej niż oceniany przez Hyundai limit bez hamulców i czujesz się z tym komfortowo. Uważam, że nasze sytuacje są zupełnie inne. Mieszkam w północno-zachodnim Pacyfiku z dużą ilością wzgórz, gór i deszczu. Mam przyczepę o długości 20 stóp, która ma hamulce i wymaga 7-pinowej uprzęży. Mój Colorado był wyposażony we wszystkie niezbędne urządzenia, z wyjątkiem hamulca przyczepy, ale był film instruktażowy, jak go zainstalować. Nie sądzę, żeby było nierozsądne chcieć tego samego w jego zamienniku.

Czy ktoś widział, jaka jest ocena fabrycznego haka? Klasa 3 czy Klasa 4?

A czy jest on przystosowany do użytku z systemem rozkładu masy?

Hak klasy 3 jest zwykle oceniany na 5000 funtów lub 6000 funtów z hakiem rozkładu masy. Jestem więc ciekaw, jak skonfigurowany jest fabryczny hak.

To może być kolejny powód, dla którego warto poczekać na ofertę z rynku wtórnego.

Mieszkam w północno-zachodnim Pacyfiku z dużą ilością wzgórz, gór i deszczu. Mam przyczepę o długości 20 stóp, która ma hamulce i wymaga 7-pinowej uprzęży. Mój Colorado był wyposażony we wszystkie niezbędne elementy, z wyjątkiem hamulca przyczepy, ale był film instruktażowy, jak go zainstalować. Nie sądzę, żeby było nierozsądne oczekiwanie tego samego w jego zamienniku.
Na pewno potrzebujesz wtedy zestawu hamulcowego (y), ale prawdziwym problemem nie jest 7-pinowy - o którym wiemy, że nadchodzi - prawdziwym haczykiem jest sterownik hamulca.

Jednak wygląda na to, że Twój Colorado miał to samo ograniczenie - sterownik hamulca sprzedawany osobno, wymagany montaż.

81 - 100 of 1,085 Posts